Foto-expositie en informatie over de IJsselboomgaarden

De expositie ‘Mijn IJsselboomgaard’, georganiseerd door de stichting IJsselboomgaarden, toont een reeks foto’s uit het archief van amateur fotografe Marianne Kolk (overleden in 2019). De familie Kolk bewoont een NSW landgoed in Wijhe waar een oude appel- en perenboomgaard onderdeel van is. Marianne  was verknocht aan deze plek en legde bijna dagelijks de taferelen en het natuurschoon vast op de gevoelige plaat. De reeks toont de waarde en de schoonheid van het cultuurlandschap, maar ook de bloei en vergankelijkheid van alles wat leeft op deze idyllische plek.

Stichting IJsselboomgaarden werkt  sinds 2008 aan het behoud, beheer en ontwikkeling van hoogstamboomgaarden in de IJsselstreek. Naast betrokkenheid bij het beheer van deze boomgaard en het verwerken van het fruit uit deze boomgaard, o.a. tot cider, is er de gedeelde passie voor dit specifieke onderdeel van het IJsselrivier cultuurlandschap die uit de selectie van foto’s naar voren komt. Bekijk de foto’s, beleef de natuur in de boomgaard en geniet van een glaasje IESSEL cider uit de brasserie. Een set met 5 kaarten waarop foto’s zijn afgedrukt, is verkrijgbaar in de Brasserie Op Duur.

Baarte de Rooy, bestuurslid van Stichting IJsselboomgaarden, is zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig is bij de fototentoonstelling en licht de verhalen van de boomgaarden toe.

Locatie:
De boomgaard bij Informatiecentrum Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Olst

Meer informatie:
https://www.ijsselboomgaarden.nl/

Event Details
Event Details